Yöresel Lezzetler
09 Mart 2020

Yöresel Lezzetler

Adana Kebabı

Türkiye’nin her yerinde bir kebapçı bulabilir ve kebap yiyebilirsiniz ama Adana’da yiyeceğiniz kebap; malzemeleri, hazırlanışı, tadı ve sunumuyla Adana Kültürünün seçkin bir ürünüdür ve açıkçası “Kebap Adana’da Yenir”.






Adana Usulü İçli Köfte

Doğu Akdeniz bölgesindeki illerimizin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu illerimizin tamamına yakınında içli köfte yapılmaktadır. Adana usulü hazırlanan içli köftenin kendine has tadı ve hazırlanışı diğer illerde yapılan içli köftelerden ayırmaktadır. Hazırlandıktan sonra tuzlu ve limonlu suda haşlanır ve sıcak olarak servis yapılır.





Şırdan

Şırdan Adana yöresine özgü v e genellikle kuzu sakatından yapılan bir yemektir. Şırdancılık Adana’da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana’da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirildiği söylenmektedir. Yaz veya kış farketmez,her köşe başında bir şırdancı mutlaka vardır.





Şalgam

Adana’nın sembolleşen içeceklerinden olan ve vitamin deposu havuçtan elde edilen Şalgam suyunun, mevsimsel geçişle birlikte artan soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı vücudun direncini artırdığı bildirilmektedir.






Aşlama

Aşlama da Adana’ya özgü doğal bir içecektir. Meydan kökünün suda dinlendirilip süzülmesiyle yapılır ve soğuk olarak servis edilir.







Bici Bici

Nişasta pelteli ve buzdan yapılan bir tatlı olan Bici Bici, Adana yöresine özgü ve genelikle yazın yenilen bir tatlıdır.